Hoe overleef je de bruiloftsplanning: Stressmanagement tips

Yalisa's Bruidsmode

Gefeliciteerd, je gaat trouwen! Nu is het tijd om te duiken in de heeeerlijke wereld van bruiloftsplanning, waar ‘stress’ soms de weddingplanner lijkt te zijn.

Maar vrees niet, bruiden en bruidegoms-to-be, want hier zijn enkele onfeilbare tips (met een knipoog) om de tsunami van trouwstress te overleven.

1. De kunst van het ‘Nee’ zeggen

Laten we eerlijk zijn: oma’s idee van een polkaband klinkt misschien geweldig voor haar, maar past niet helemaal bij jouw moderne bruiloft. Het is jouw (en je partner’s) dag, dus het is helemaal oké om beleefd maar vastberaden ‘nee’ te zeggen tegen suggesties die niet bij jullie visie passen. Bonuspunten als je het kunt zeggen zonder iemand te laten huilen.

2. Delegeren: Niet alleen voor superhelden

Denk je dat Superman alles alleen doet? Natuurlijk niet; hij heeft de Justice League. Jij hebt je eigen ‘wedding league’ – je besties, familie, buurvrouw en vergeten vrienden. Geef wat taken uit handen. Laat je moeder de bloemist interviewen en je beste vriend de DJ’s testen. Zo krijg je niet alleen hulp, maar voelt iedereen zich betrokken!

3. Meditatie en Mindfulness: Adem In, Adem Uit

Zennn… Als je je overweldigd voelt, probeer dan even te mediteren. En nee, je hoeft geen yogi te zijn om te mediteren. Vind een rustige plek, concentreer je op je ademhaling en probeer je geest te kalmeren. Vijf minuten kan al een wereld van verschil maken. Denk aan de huwelijksreis, niet aan de tafelschikking.

4. Trouw-apps: Jouw Digitale Weddingplanners

De technologie staat aan jouw kant. Gebruik bruiloftsplanning-apps om georganiseerd te blijven. Ze kunnen je helpen met budgetten, gastenlijsten en zelfs je helpen herinneren wanneer je moet ademen (zie tip 3).

5. Sport en Ontspanning: Laat die endorfines flowen

Regelmatige lichaamsbeweging is een geweldige manier om stress te verminderen. Of het nu gaat om yoga, hardlopen of boksen (misschien een goede manier om wat frustratie over die polkaband kwijt te raken), vind een activiteit die bij je past. Het is niet alleen goed voor stress, maar ook voor je gezondheid!

6. Taartproeverij: De zoetste stressverlichter

Laten we eerlijk zijn, is er een betere manier om stress te verlichten dan door taart te eten? Plan je taartproeverij op een dag waarop je het echt nodig hebt. Niet alleen krijg je wat zoete verlichting, maar je maakt ook een belangrijke beslissing: de smaak van je bruiloftstaart. Misschien kan je ook gelijk de wijn proeven die jullie gaan schenken. Het is een win-win situatie!

7. Het ‘Wat-Als’ Spel: Elk nadeel heb z’n voordeel

Maak je je zorgen over alles wat mis kan gaan? Speel het ‘wat-als’ spel met je partner. Wat als het regent? Dan dansen we in de regen! Wat als tante Edna te veel champagne drinkt en de conga lijn start? Dan hebben we geweldig materiaal voor verhalen later. Deze oefening helpt om dingen in perspectief te plaatsen en kan een paar lachen opleveren.

8. Bruiloft DIY: Knutselen als therapie

Een beetje DIY kan therapeutisch werken. Of het nu gaat om het maken van uitnodigingen, tafeldecoraties of bedankjes, soms is een goed knutselproject alles wat je nodig hebt om je hoofd leeg te maken. Plus, je gasten zullen onder de indruk zijn van je handgemaakte details.

9. Date Nights: Vergeet niet waarom je dit doet

Midden in de chaos van de bruiloftsplanning, vergeet niet om tijd door te brengen met je partner zónder over de bruiloft te praten. Organiseer regelmatige ‘date nights’ waar het woord ‘bruiloft’ verboden is. Herinner jezelf eraan waarom je in de eerste plaats trouwt – liefde, niet alleen voor een feest.

10. Humor als Reddingsboei

Soms is de beste manier om met stress om te gaan, gewoon lachen. Deel grappige bruidsmomenten met vrienden of kijk samen naar een hilarische trouwfilm. Lachen is een geweldig medicijn, vooral als het gaat om bruiloftsplanning.

Een beetje stress hoort erbij

Dus daar heb je het, aanstaande bruiden en bruidegoms: jullie survivalgids voor bruiloftsplanning met een flinke dosis realisme. Onthoud dat, hoe stressvol het soms ook kan zijn, het plannen van jullie bruiloft ook gevuld moet zijn met vreugde, liefde, en ja, zelfs wat gelach. En als het allemaal te veel wordt, onthoud dan dat bij Yalisa’s Bruidsmode en Dare Custom Suits, jullie in deskundige handen zijn voor jullie trouwkleding. Wij nemen tenminste één grote zorg uit handen!

Wat zijn de leukste bruiloft bedankjes?

Wat zijn de leukste bruiloft bedankjes?

Bruiloft bedankjes, we geven je leuke ideeën om jouw gasten te bedanken. De dag was perfect, de herinneringen zijn onbetaalbaar en nu is het tijd om dankjewel te zeggen. Maar hoe? Hier zijn wat unieke en persoonlijke bruiloft bedankjes om je gasten te bedanken voor...

Trouwen in Apeldoorn

Trouwen in Apeldoorn

Als je dit blog leest, mag ik je dan als eerste feliciteren? De kans is groot dat je net bent verloofd en nu bruist van de plannen en ideeën voor je aanstaande huwelijk. Hoe spannend is dat! En als je specifiek aan het overwegen bent om te trouwen in het mooie...

10 tips bij het passen van een trouwjurk

10 tips bij het passen van een trouwjurk

10 tips bij het passen van een trouwjurk + waar moet je écht op letten? Yes, je gaat een trouwjurk passen! Een mooi moment en eentje om van tevoren al naar uit te kijken. Maar is het nog handig om je tot die tijd voor te bereiden? Jazeker! Yalisa’s Bruidsmode heeft 10...

Jouw droomjurk wacht

Boek een afspraak
of consultatie

Jouw droomjurk passen in een sfeervolle en intieme locatie? Dat kan bij Yalisa’s Bruidsmode.

Neem voor meer informatie of voor het maken van een pasafspraak contact met ons op.