fbpx

Welke bruidsjurk past bij mijn figuur?

Susanne wint de titel van Power Woman
9 april 2018
Een bruidsjurk passen, de meest gestelde vragen (Q&A)
7 augustus 2018

Welke bruidsjurk past bij mijn figuur?

 

We zijn allemaal verschillend en dit maakt dat iedere vrouw een andere lichaamsvorm heeft! Toch lijken deze lichaamsvormen over het algemeen wel op elkaar, wanneer je kijkt naar de verhouding tussen de heupen, taille en schouders. Je kent de volgende lichaamsvormen misschien al wel: een peervormig lichaam, een appelvormig lichaam, een zandloperfiguur of een rechthoekige lichaamsvorm. Wij krijgen vaak de vraag: welke bruidsjurk past bij mijn figuur?

 

Wanneer je van jezelf weet wat voor figuur je hebt, kun je je kleding en dus ook je trouwjurk hierop aanpassen. Dit zorgt ervoor dat je jouw figuur het allerbest kunt accentueren met een bruidsjurk die bij jou past. Denk er wel aan dat deze vormen alleen maar richtlijnen zijn, het kan best zo zijn dat je tussen twee vormen in zit.

 

Maar wat houdt welk figuur dan in en welke trouwjurk past het best bij mijn figuur?  Yalisa’s bruidsmode geeft jou graag tips! Mocht je toch nog meer en uitgebreider advies willen ontvangen, kun je bij ons altijd een afspraak maken om de jurken te komen passen. Zo kun je zelf ook goed zien wat bij jouw figuur, maar ook bij jouw stijl en wensen past. Ook ben je welkom om met je vriendinnen te komen passen, een leuk idee voor een perfecte girls night out!

 

Een appelvormig figuur (ook wel een diamantvorm genoemd)

Kenmerken: brede heupen, weinig taille, een volle romp (buikgebied) en slanke benen.

Herken jij deze kenmerken van een appelvormig figuur? Dan heb jij mooie vrouwelijke rondingen en kun je deze op een mooie manier accentueren. Maar welke bruidsjurk past dan bij jou en waarmee accentueer jij jouw mooie vormen? Voor veel vrouwen met een appelvormig figuur is het een doel om de buik accenten te minimaliseren. Hiervoor is een trouwjurk die je schouders laat uitkomen het allerbest geschikt. Ook een jurk of rok met een hoge taille en een wijde uitloop zorgt ervoor dat jouw taille goed zichtbaar is.

 

Een peervormig figuur

Kenmerken: smalle schouders/borst en volle heupen

Je hebt een peervormig lichaam, welke bruidsjurk past dan het best bij mijnfiguur? Een bruid met een peervormig figuur is gemaakt voor een trouwjurk die de borsten accentueert en uitloopt bij de heupen. Een mooie hals (eventueel strapless) en een A-lijn doen het werk!

 

Een zandloper figuur

Kenmerken: smalle taille, volle heupen/billen en volle borsten.

Welke bruidsjurk past het best bij een zandloperfiguur? Wanneer je een zandloper figuur hebt, mag je er zeker voor kiezen om je rondingen goed te benadrukken. Dit doe je door een bruidsjurk te kiezen die goed aansluiten op zowel de taille, de borsten en de heupen/billen, zodat alle vormen goed naar voren komen.

 

Een rechthoekig figuur

Kenmerken: weinig taille, vrij gelijke heupen, taille en borst/schouders.

Heb jij een rechthoekig figuur? Een bruidsjurk die je figuur ronder maakt en jouw lichaam nog meer vorm geeft, is voor jou een hele goede oplossing! Maar wat voor bruidsjurk zorgt daar dan voor? Een bruidsjurk die de nadruk legt op de heupen en de borst/schouders zorgt ervoor dat jouw figuur meer gaat lijken op een zandloperfiguur.

Comments are closed.